29 juni 2009

Ute bad och flaska

Igår hann vi som sagt med en hel del, först en stund på stranden och sedan fick Viggo prova på flaskan och sen bada ute på mormor och morfars altan, det gillade han tok mycket, här får ni det i bilder:)





Idag när Stefan åkte till jobbet låg vi kvar och tog sovmorgon, ända till kl 11 faktiskt! Då ringde Lisa och frågade om vi inte ville hänga i parken en stund på hennes rast, ett erbjudane vi inte tackade nej till såklart:) På väg hem stannade jag hos Stefans föräldrar där Stefan var och tvättade upp lite tvätt vi samlat på oss. Skönt att få det gjort. Nu medan Stefan spelar fotbolls match här på Ersboda passar jag och (dock en sovandes..) Viggo på att hälsa på hos moster Nora:)
Ikväll när jag är hemma kommer skall jag lägga upp någon bild från dagen i parken.....

28 juni 2009

First time at the beach



Sol hatt Polarn.O Pyret, T-shirt HM, Shorts Polarn.O Pyret

Idag var Viggo på playan för första gången, lill killen! Det gick bra, han vilade i vagnen och åt. Blev lite ledsen mot slutet men det passade bra för vi var ändå på väg hem.

Idag har vi testat ge Viggo ersättning ur flaska, eftersom mina föräldrar skall ha honom på Lördag under bröllopsfesten så ville vi testa först OM han ens kunde ta flaskan, och om han åt ersättningen. Men det gjorde han, 200ml slank ner i ett glufs!:) Men jag kan säga att kräkan efteråt luktade inte ingenting som bröstmjök gör, utan detta luktade SPYA!! Men det gick ju bra ändå;)

Tillbakablick 2


V.24

När jag var i graviditetens sista dagar trodde jag aldrig att jag skulle säga detta.....Men jag saknar den, magen alltså. Jag saknar att bara kunna ligga och sova på sidan, jag saknar de allra första sparkarna, jag saknar att få lyssna på de underbara hjärtljuden hos barnmorskan, jag saknar när Stefan pussade Guldklimpen godnatt på magen, jag saknar att kunna äta för 2, jag saknar att bli anfådd i trappen, jag saknar att knappt kunna ta mig i och ur badkaret, jag saknar guldklimpens kullerbyttor i magen.....

För dig som aldrig har varit, eller är gravid just nu låter detta säkert väldigt märkligt och konstigt. Men det är sant:)

LYCKAN och GLÄDJEN man känner över att se detta lilla liv utvecklas till en liten människa är störst av allt. Att se det där lilla leendet när han vaknar, att få ligga och snusa på honom när han sover, att få trösta och hålla honom i mina armar, att ligga och "prata" med honom i timmar...THAT IS LIFE!





Glömde jag säga att jag är lycklig?:)

Uppe med tuppen

Igår grillade vi med Jimmy och Helene och barnen. Sedan åkte vi hem till dem för att umgås lite. Jag och len somnade (som vanligt) på varsin soffa, och jag vaknade kl 03:00 och sa åt Stefan att vi måste åka hem. Väl hemma kunde jag inte somna om! Så jag har varit vaken ända till nu...Känner dock att jag är lite yr i skallen, ska dricka massa vatten och sedan krypa ner bredvid mina två älsklingar som sussar så sött intill varandra..

26 juni 2009

Tillbakablick

Sitter vid mamma o pappas dator och hittade lite bilder på en nyfödd Viggo, här var han max 3 dagar gammal:) Lill hjärtat vad jag älskar dig!!



25 juni 2009

Glest

Nu har det varit lite glest mellan inläggen igen. Jag ber om ursäkt men när det är så här varmt och fint väder har man inte tid att blogga:)

I veckan har vi varit ute rätt mkt, hälsat på viggos mormor och morfar på glassgränd, lunchat med Anna och Patrik i parken...Sånt man gör soliga dagar:)

Imorgon väntar något ROLIGT, jag ska träffa några gamla tjejkompisar från när jag gick åk 1-9. Dessa damer har jag inte träffat på kanske 6 år. Jag har drömt om dem, om när vi gick i skolan och var med varandra jämt. Kommer bli så kul att få uppleva detta IGEN!:)

23 juni 2009

Skryta

Nu när min lilla prins sover kan jag passa på att skryta lite;)

Viggo är så OTROLIGT duktig på att sova på nätterna. Varje natt sover han HELA nätter, han brukar vakna mellan 06:00-08:00 men nu de senaste dagarna har han vaknat mellan 08:30-09:00. Då vi går och lägger oss mellan 23-24 resulterar det i ca 6-9 timmars sömn. När man hör om andra som "måste" amma 2-3 gånger/natt känner jag mig riktigt lyckligt lottad:)

Det är inte heller några problem med "nattningen", vi lägger honom emellan oss i sängen och ligger sedan på varsin sida om honom och håller i hans hand. Ibland vänder han sig emot någon av oss och "duttar" lite med sin hand på våra ansikten, ungerfär som att han vill känna att man är där:) På dagarna brukar vi (när vi är hemma, annars sover han i vagnen om man är ute) lägga honom i hans säng och sätta på spel-mobilen, där ligger han och tittar med stora ögon tills han inte orkar mer och somnar. Min lilla älskling!

På tal om sömn så ligger han i skrivande stund och vilar i sin säng. Skulle tippa att han vaknar om ca 45 minuter, vilket passar bra för då kommer morfar och hämtar upp oss. Vi ska hänga på glassgränd hos min mamma och pappa ikväll och se allsång på skansen och mysa. Pappa slutar kl 22 och kommer då och plockar upp oss.

Ett långt inlägg utan bilder, kameran är i bilen som Stefan har. När vi kommer till mamma och pappa ska jag be Nora fota lite så ska jag lägga in:)

Dålig uppdatering..

..Jag vet! men jag har faktiskt ett annat liv också!! :)

Ska uppdatera er med lite bilder senare, nu ska jag gå och morgonmysa med mina grabbar, tänk att jag har två så fina!!

17 juni 2009

Halsband



Detta fina halsband fick jag av Måddan, TUSEN TUSEN TACK! Jag älskar det! Hon är fenomenal på att tillverka smycken. Nu när jag börjar plugga igen till hösten har jag alltid Viggo tätt intill mitt hjärta om dagarna:)

Morgon träning


En bild från imorse när Viggo fick morgon träna lita på mage

15 juni 2009

Fossi

Stefan är och spelar fotbolls match så vi myser med täcke och kudde i soffan:)

14 juni 2009

Viggos visor


Mamma visade för ett tag sedan en bok där hon antecknat om mig när jag var liten, där står det att min favorit bok vid 2 års ålder var "iggos isor" (Viggos Visor). Är det inte lite kul? Detta har jag alltså inte haft något minne utav förän hon visade mig boken, och det var EFTER våran Viggo fått sitt namn:)

Innebandy

Idag ska jag (försöka) spela innebandy :D

13 juni 2009

Ensamma hemma

Nu är jag och Viggo ensamma hemma, Stefan har åkt iväg till några vänner för att se någon NHL match på tv. Jag har trixat lite med bloggen efter att viggo somnat, tror jag ska hälla upp en liten skål med chips (ny smak, sourcreme och sweet chili) och ett glas coca cola och krypa ner bredvid honom och kika tv:)

Fotografering

Här är lite bilder från när jag och Stefan lekte fotografer här hemma:)



Här är en bild från Noras skolavslutning, har man lärt sig någonting efter alla skolavslutningar så är det att det kan vara bra med hörselkåpor när skolkören sjunger. Haha!

12 juni 2009

Shopping på Po.p



Jag tycker viggo är så himla fin i röda kläder! Så det fick bli denna dress från Po.p. Men den är i strl 80 så han kan inte ha den riktigt än.

11 juni 2009

Fixat och trixat

Idag har vi haft lite fotografering här hemma, på order av Viggos morfar. De ska göra något med korten men vi får inte veta vad! Hur som helst så stal jag ett kort och gjorde en ny header;)

Blondie mama

Ett smakprov, speciellt till dig Kemi:)
Före:

Efter:


På det första kortet är jag fortfarande väldigt svullen efter graviditeten, se skillnaden:)

Back to the 80´s

Såhär cool kan man se ut tillsammans med pappa i mammas gamla mysdress:)

10 juni 2009

Tummen

Just ja, jag pratade med BVC ang tum-sugningen också. Nu är jag inte lika skeptisk och emot det längre. Han får göra som han vill, dock kommer jag fortsätta ge honom tutten precis som förut.

Överaskning

Imorse när Stefan kom hem från jobbet hade han en överaskning. Den lät såhär:

- Ida, vetu vad! Jag har en överaskning!
- hhm (halvt sovandes) jahaa..ööhh vadå?
- Fast det är en annan sorts överaskning, en berättelse överaskning!!
- jahaaa...vadå?(fortf. halvt sovandes)
- Vi ska åka på IKEA nästa vecka!!!
*DING* och jag blir klarvaken! haha:)


Det är absolut den bästaste överaskningen jag fått på länge, kommer bli så kuul för jag har längtat så länge efter att få åka dit! Inte bara efter att få gå på själva IKEA å Birsta city, utan själva resan och utflykten. Vår första riktiga utflykt som familj:) Sen ska det tilläggas att det finns en STOR polarn o pyret butik där!!;)
Viggo just nu:


BVC

Idag har vi varit och vägt och mätt Viggo, 6080g och 60 cm lång :)

9 juni 2009

OH NOOOO!

Vet ni vad, min älskade sötaste lille prins har börjat spotta ut tutten och börjat suga på tummen!! Jag vill INTE att han ska bli en tum-sugare, tutten kan man ju få dem att sluta med, tex skicka iväg till tomten osv. Men hur gör man då med tummen? Man kan ju inte knipsa av tummen och skicka iväg den direkt, tummen har de ju alltid med sig vilket innebär att de kan suga på tummen upp till 5-6 ålder = FULA tänder. Hjälp, ge mig tips och råd :)
Här har ni bildbevis från imorse!

8 juni 2009

Viggo

Viggo fokuserar sig så han kan ge skon en smäll.

Här är en bild från igår då Viggo myste med pappa. Mina bästaste killar.

Ibland saknar jag


Här var vår guldklimp inte jättestor, men jätte efterlängtad!

Två bebisar i samma filt

När Lovisas Melvin var nyfödd fick han provmysa med Viggos svampfilt. Här har ni 2 kort på 2 bebisar med samma filt, kan ni se vem som är vem?;)

2 Månader

Herrejösses vad tiden går fort! Guldklimpen som för exakt 2 månader fortfarande låg i min mage, ligger nu och sussar sött i våran säng..Helt otroligt:)

07:11 fyller han 2 månader.

Tidig morgon

Imorse blev det en tidig morgon. Viggo vaknade redan kl 5 och ville ha frukost. Så nu har han ätit och fått torr blöja. Nu blir det sovpass nr 2. Jag hör hur han ligger och pratar inne i sovrummet...Sötisen min:)

7 juni 2009

Söndag kväll

Ikväll var jag förbi vår innebandy träning, oj vad jag blev sugen på att vara med! Hade tänkt träna om det inte vore för mjölkstockningen jag fick i Lördags:( Provade jogga lite på parkeringen men det gjorde för ont i bröstet. Men om det inte blåser så mkt imorgon ska jag nog vara med på löpningen, börja jogga lite och känna hur det känns.

Nu är Stefan på jobbet så jag och Viggo är ensamma. Han ligger i vår säng och ska sova, springer in med jämna mellanrum och stoppar in tutten, han är så duktig:)

Imorgon ska jag klippa och färga mitt hår. Stackars Frida hon kommer få årets uppdrag. Jag har ju världens dread mitt på skallen som jag haft i säkert över 2 veckor. Hoppas hon får ut den! Haha:)

Namnlappar

När jag och Viggo var på Glassgränd hos min mamma och pappa igår passade mamma på att sy fast lite namnlappar hon själv designat på Viggos snutte och några av hans kläder. Här får ni lite smakprov:)




6 juni 2009

Lördagsmys

Nu är det Lördagsmys hemma hos Rehn/Nygren/Abrahamssons. Viggo har slocknat med snutten i babysittern och jag och Stefan ligger och jäser i varsin soffa, precis som de ska va:)

På tvn rullar fotbollsmatchen Sverige-Danmark. Nu har just andra perioden börjat, jag tror jag slumrade igenom större delen av första perioden, så jag kan inte tycka så mycket ännu. Men jag hoppas ju självklart att "vi" vinner:)

Sitta själv i soffan



Man måste träna sig på att sitta:)

5 juni 2009

våran gla´skit!




Ni får ursäkta min löjliga röst;)

tröttis

Nu somnade sötisen så jag bar in honom i vår säng..Ni får vänta lite till på filmklippet:)

Laddar

Håller på att ladda vår lilla digital kamera, tänkte filma Viggo när han ligger och pratar med mig. Så ni får se :) Nu ligger han i babygymmet och håller på att somna...Börjar nästan tro att han tycker gymet är såååå långtråkigt, att det är därför han somnar hela tiden..Haha!:)


Förövrigt så har jag bokat tid för klipp och färg, så nu ska jag bli sommar blond:)

Innebandy

Nu har jag fått tid för efterkontroll. Den 15/6 ska jag dit. känns skönt att äntligen snart få börja träna igen!! Var så länge sedan jag spelade innebandy, eller sprang för den delen...

Dock känns det en aning konstigt, och lite tråkigt. Vägen tillbaka har börjat kännas lång och krokig...Längre än vad jag trodde innan. Och det beror inte på att jag tror att det kommer vara svårt att komma i form, utan att det kommer vara svårt att kriga sig tillbaka... Inför denna säsong är det många nya i laget och verkar bara bli ännu fler, vilket gör att antalet platser redan "tagit slut". Missförstå mig rätt, jag välkomnar alla nya i laget och tycker det är roligt att så många vill spela med Ersboda, och att "vi" gör en sådan stor satsning i år. Men det känns tungt att veta att det efter så många roliga år plötsligt bara kan....ta slut....

För det känns lite så..Det känns på något sätt lite hopplöst.....



Usch och fy, jag som var så peppad på att köra igång igen! Snälla ni, kan ni få mig på andra tankar..En stor del av mig vill ju verkligen inte att det ska ta slut nu:(

4 juni 2009

Barnuppfostran

Var inne på en bekants blogg (theresebloggande.blogspot.com) och hittade denna text om barnuppfostran:

Så här skrev han (professor Arvid Wallgren) i en rådgivningsbok från 1940:

~"Det sätt på vilket det ej anpassade späda barnetnger sitt missnöje tillkänna är genom skrik. Det är en av spädbarnsfostrans första principer, att ej genast försöka få ett skrikande barn tyst genom att taga upp det eller på annat sätt "trösta" det. Ett barn, som tages upp i tid och otid, ställer vanligen så småningom allt större krav på att bli kringburet, och det skriker slutligen för att få detta begär tillfredställt. Ett sådant barn blir bortskämt och då uppstår lätt kollisioner mellan det egna jagets önskningar och omgivningens vilja. Följden blir kroniskt missnöje, kinkighet, retlighet och stor benägenhet för nervösa yttringar av oliga slag.
Under de första 6 levnadsveckorna har det späda barnet ej behov av mera sällskap, än vad det får vi skötningarna och digivningen. Efter 6 veckors ålder kan ytterligare 5 minuters underhållning vara lämplig. Under andra levnadskvartalet börjar barnets psyke på att vakna mera. Det intresserar sig för omgivningen och försöker delgiva denna sin inre tillfredsställelse genom joller. Nu kan barnet få svar på detta sitt intresse genom att modern står vid dess bädd och "pratar" med detsamma, men ej längre än cirka 10 minuter åt gången mellan målen. Moderna bör däremot icke visa sig för barnet, om det utan anledning skriker; det får jollra sig till, men ej skrika sig till sällskap."~

Vad ska man säga......ojojoj vad Viggo är och kommer bli bortskämd:)

På efterkälken

Ja, jag känner att jag sackat efter lite med bloggningen. Det är för att jag haft lite mycket i mitt lilla huvud som gjort att jag inte riktigt orkat. + att jag har världens goaste son som jag hellre spenderar tid med när man måste prioritera..Så ni förstår nog säkert:)

Nu ligger Viggo och sussar i pappas famn....Så sööööööööt:)

Imorgon lovar jag blogginlägg med massa bilder..Nu ska jag mysa med mina myspojkar!

3 juni 2009

Kan barn sova för mkt?

Viggo sov ju som ni märkte i förra inlägget HELA natten, vaknade 07:30, åt, somnade om halv nio, vaknade halv 11, åt, somnade om, sov till 14:30...Han somnade när vi åkte hem från Helene men har nu vaknat, så nu har han lite kvalitets tid med Stefan:)

Jag ska åka på obs och panta burkar och köpa en ny badrumsmatta, de senaste dagarna har vi fått haft badhandukar på golvet ist för matta..det är inte optimalt!;)

Tidig kväll

Igår åkte vi på stan en stund när Stefan kom hem från jobbet, sedan åkte vi vidare till Stefans mamma som fyllde år igår. Grattis igen Kicki:) Vi var där en stund och fikade smörgåstårta och pratade.

När vi kom hem plockade jag lite disk medan vår lille skrot nisse tog en nap. Jag passade även på att duscha. När Viggo vaknade var det hans tur, han fick sig ett bad och ren pyjamas + lite kvällsfika på det. När han ätit klart la vi ner honom emellan oss i sängen, sedan somnade vi sött alla tre tätt intill varandra. Så skönt att lägga sig och somna tidigt, klockan var endast 22:00. Viggo vaknade imorse ca 07:33 (efter att ha sovit HELA natten) och ville ha frukost, nu ligger han bredvid mig och håller på att somna om...Sjusovarn!;)

1 juni 2009

Till pappa..

Viggo sov från 00:30 till 06:00 :)

Till er som undrar, när vi var hos mina föräldrar igår efteriddag/kväll sov Viggo från kl 20-23:30. Då sa min pappa "men nu kommer han väl inte sova något inatt väl?".."Jodu, det tror jag.." sa jag, och det gjorde han..Min lilla sjusovare:)

Saknat mig?

Hallå där ute, saknat mig?;)
Vi lever och mår bra, jag har bara tagit mig en liten bloggpaus på några dagar, det får man göra.

Jag har lite bilder jag ska dela med mig utav, men det får bli senare för nu ska jag iväg och storhandla. Sedan ska jag städa lite, så vi får se när tiden finns:)