31 januari 2011

Harmony

Tjoho där ute!
Stefan har precis lämnat hemmet för att agera flytthjälp åt en vän. Viggo är på mycket bättre humör och leker för fullt.

Ska kika efter vad som visas på tv ikväll, är också sugen på en VARM dusch med tända ljus! Men jag har så svårt att koppla av när Viggo sover och jag är ensam..


New flowers

Jag borde nästan bli sponsrad med tulpaner med tanke på hur ofta jag köper ;) Tycker det är en viktig del då det känns väldigt fräscht och vårigt.

Vi har precis ätit kyckling-broccoli-fetaost paj med ruccola sallad. Det blev riktigt gottnoch Viggo åt flera potioner. Lycka!

Vaknat på fel sida efter lunch?

Hallå mitt i tvättvikandet och mellis, vi har precis gjort smoothie med hallon på lösvikt och vilken skillnad mot "kartong bär"! Mycket godare! I skrivande stund sitter en gnällig V bredvid mig och pillar tåludd. Humöret är inte riktigt på topp idag, kanske en film kan vända på det?





On the go

Nu är jag ute i farten på jakt efter lite material till skolarbeten som skall göras klart hemma. Ska hämta Viggo efter lunch idag så han får en kortis dag och får vila ut hemma. Skönt efter en tuff natt! Ni ser ju vad jag kommer pyssla med då han sover - vika tvätt!;)


Jag kör en repris idag, tunikan/blusen är så skön och kommer vara underbar i sommar till ett par jeans shorts.

Sleep

Godmorning!
Viggo kom till ro till sist, skönt! Han sover sött nu och jag ska ringa förskolan och säga att vi kommer lite senare idag..

Orolig natta

Viggo sover oroligt, har vaknat upp titt som tätt med jobbig hosta och blivit ledsen. Skatten! Nu ligger han och sover på mitt bröst i soffan framför tvn, hundtricket går på tv3 och jag funderar över morgondagen...


Lite bus tidigare idag fångat på bild.

30 januari 2011

Memories

Min söta vän Len har skrivit så fint om mig på sin blogg, bland annat har hon lagt ut detta kort som är taget sommaren 2008. Len hade plussat denna dagen och två veckor efter var det min tur:)

Home

Nu är vi hemma efter en supergod middag hemma hos Viggos farmor och farfar, Stefans systrar med familj var också där och Viggo tyckte det var så kul att få träffa och leka med kusinerna!

Nu är vi hemma och jag fick grymt sug efter cocacola, tur vi har kvar sedan igår. om en stund börjar en wallander film som vi ska se(somna till).



Old Pink

Today i'm wearing this, gammelrosa tunika, ur halsband, bruna leggings, sjal. Allt från Gina. Ä L S K A R sjalen! Tunikan är ett av fynden från igår, jag gillar vidden och tyllet. Det ryms både bebismage och cidermage ;)







Vila

Killarna ligger och vilar i storsängen och jaf har slagit mig ner i soffan och ser reprisen av fortet som jag somnade till igår ;) Är sugen på godsakerna som är kvar sen igår men tror jag hugger in på fruktfatet istället.

I want!









Allt från Gina

Shopping mamas

Efter äventyret igår gick vi en sväng på stan, jag och Len gick in på en butik och vips kom jag ut med två fulla påsar. ett linne, två tunikor, tröja, leggings, en scarf och väskan ni ser på bilden.

29 januari 2011

Lunch


Lite lunch mitt i badandet! Viggo stormtrivs här och favoriterna är de två minsta kanorna, men han har åkt magic eye med mamma och pappa, det ni! Nu ska vi strax avrunda här och kika runt lite på stan, Cubus finns ju här ;)

On Our Way!



Paradisbadet, håll i er för nu kommer vi!

Godmorgon!

- Godmorgon älskling, idag ska vi ju åkaboch bada!
- Jooda???
- Ja, med Jordan och Nino

Fantastiskt vilket minne de har! Nu har det druckits välling här och vi ska göra smoothie, det ska vara mätta magar som badar! ;)

Ready!

Nu har jag gjort fruktlåda, lagt fram kläder och duschgrejer. Nu - NATTA! :)

28 januari 2011

Love Forever

Stefan, får du för dig att överaska mig någon dag finns dessa Love Forever sjalar hos Creative Lounge.



Utflykt väntar

Jag måste packa äventyrsväskan, vi ska ju till paradisbadet imorgon! Vet ni om de säljer badblöjor och armpuffar där? Nej nu måste jag hänga tvätt och förbereda morgondagen innan lets dance börjar igen...

Alla dessa bollar

Det är inte jättelätt att hålla städat när det finns 100000 bollar i huset. Men Viggo trivs ;)

Fredagsmys

Vi har haft så mysigt ikväll, jag och V! En perfekt eftermiddag som förgyllt denna dag! när vi hämtat pappa stannade vi på affären för att köpa Fredagsmys. Viggo fick för allra första gången isitt liv plocka eget godis i påsen, oj så spännande det var! Han visste precis hur man skulle göra ;)

Väl hemma hjälpte han mig att göra pizza, han tröttnade inte alls utan var med hela tiden. Efter maten var det dags fördet efterlängtade GODISET! Han var så nöjd och stolt där han satt med sitt godis i sin lilla skål, hans alldeles egna. När han mumsat kkart berättade jag att nu måste vi borsta tänderna jätte noga så inte tandtrollen flyttar in, genast hoppade han ner från soffan och trippade in på toaletten. Att borsta tänder är också en favorit!

Nu sover han sött i soffan sedan en timme tillbaka, han missade välling så jag får vara beredd att slänga ihop en flaska om han vaknar.



Favorit

Vigga kan titta på denna bild i evigheter....



Dinner




Jag och V kör en favorit i repris med hemmagjord pizza till middag;) Stefan har precis åkt iväg och kommer hem inatt.

TGIF

Thank god it's Friday!
Sitter på skolan nu och har lektion till kl 12, direkt efter ska jag jobba 3 timmar. När jag hämtat Viggo ska vi ut på badkläders-jakt! Vi ska ju ut på äventyr imorgon, Paradisbadet ska få besök av två cirkus familjer! ;)

Stefan har match borta ikväll och kommer vara borta hela kvällen så det blir bara jag och V ikväll. Myskväll!

27 januari 2011

Something New

Godmorgon!

Här gör vi oss redo för dagen, det blir inget plugg idag däremot jobb hela dagen! Så kul! Det var så länge sedan. Detta innebär en långdag även för Viggo, han brukar ju inte gå längre än till 14:30 MAX 15:30, men det kommer nog gå superbra!

Ser fram emot eftermiddagen/kvällen då vi ska busa alla tre, veckan har varit fylld av aktiviteter för någon av oss men idag blir det L U G N T. Kanske en film när V har sommat?

26 januari 2011

Family

Godmorgon på er! Här har vi kickat igång dagen med frukost framör tvn. Viggo bygger tågbana och jag kikar på the voice och försöker vakna till. Strax ska vi klä på oss och åka till förskolan, jag ska höra klart lite arbeten och förhoppningsvis hinna läsa lite litteratur med.

Väggordet nedan skulle passa perfekt hos våra vänner Len och co. Där vi alltid är välkomna oavsett tid eller dag. De tillhör vår family!

25 januari 2011

Sofias änglar

Missade ni Sofias änglar ikväll? Då måste ni gå in på kanal 5 play och titta. Hjärtskärande! Vi har tidigare badat och fikat kvällsfika och efter det somnade V i soffan. Ibland får man det.

Lugnt i huset

Stefan har åkt på grabbkväll nyss. Det blev så väldans lugnt här så jag trodde Viggobus hade hittat på något rackartyg, men tji fick jag! Därinne i sitt rum satt han och byggde tågbana. Man ska inte dra förhastade slutsatser, inte ens när det gäller barn ;)

Jag frågade nu om han ville hjälpa till att göra smoothie till kvällsmys - JAAAAAAAA fick jag till svar. Någon som är förtjust?



Snow


Just nu: Hämtat världens gladaste som utbrast "JAAAA" när jag frågade om han ville hjälpa till att laga pizza till dinner :)

Vårlängtan

Oj vad jag har VÅRLÄNGTAN! Igår var det plusgrader och det droppade från taken, idag är vi tillbaks på ruta ett. Känns det som i alla fall.

Det rycker i mina fingrar, jag vill shoppa mysiga vårkläder till oss! En mysig stickad tröja, scarf och tunn mössa = perfekt för en varmare vårdag. Bilderna är från i höstas och Viggo har på sig fina pippitröjan han fått av moster Nora. Den kommer från åhlens och jag tror faktiskt man fortfarande kan få tag i den.



Sunny Tuesday

Efter en förmiddag i skolan sitter jag nu hemma och ska äta lite lunch innan jag skall sätta igång med en självstudie uppgift. Viggo ska hämtas efter mellis sen ska vi tillsammans göra pizza till midddag, med ruccola och massa fetaost! S ska bort och se hockey så jag tror vi ska poppa lite popcorn och se film, bara vi :)

24 januari 2011

Chillnorway

CreativeLounge i Umeå har nu fått in chillnorway i sortimentet. Kläderna kommer upp i webshoppen inom kort. Give me!

Vimsadekor


Nu njuter jag i soffan, ska skära upp lite annanas och zappa lite på tvn. Jag ger det 15 min innan jag somnar;)

Hos Vimsadekor kan du hitta väggordet ovan plus massor mer superfina!

Blomster = vår

I skrivande stund nattar S bandystjärnan som varit på superhumör idag OCH dessutom ätit SÅ bra, dubbla mellis, två portioner middag, efterrätt och nu välling! Det gör mig så glad då han ätit extremt dåligt den senaste tiden.

Fick med mig tulpaner hem idag, sjukt snyggt med vitt och rosa! Plantagen har 3 för 2. perfekt!



Pappa spela matchen

Här är det Fullt ös meddletslös som gäller. Viggo är överallt och upprepar samma mening tiotusentals gånger, "pappa spela matchen" "pappa spela matchen" "pappa spela matchen". Det är väl bara att le och vinka för om några år kommer mam väl sakna denna tid;)



600

Just nu - Soffmys i väntan på att pappa ska komma hem. Då ska jag börja med dagens middag som idag blir spaghetti med köttfärsås. Hämtade Viggo innan mellis idag så när vi kom hem filade vi smoothie och banan. Viggo älskar smoothie som det vore glass vilket är super! I vår skär jag ner en banan, frysta hallon(ganska mycket) och vaniljyoughurt.

Läsarantalet ökar för varje dag, nu är ni nästan 600 som kikar in här varje dag! KUL :)

@ school


Sitter på skolan och blandar färger, ska precis börja måla ett stilleben. Viggo ska hämtas tidigt så vi får längre eftermiddag!

Perfect Morning

Godmorgon!
Här myser vi på med smoothie-frukost och Bolibompa. En sovmorgon tog vi också, perfekt start på veckan! Så mysigt att kunna ta det lugnt och inte behöva stressa iväg på mornarna. Skönt att veta att V ofta kommer ha det så ända upp till fyra års ålder.

Nu måste jag dock ta fram lite kläder till oss, plocka och sätta in i diskmaskinen. Skönt att ha det gjort när man kommer hem i eftermiddag sen.

23 januari 2011

Dag 1 - Det här är jag

Anna utmanade mig, och jag tar mig självklart an utmaningen! Varje dag ska jag skriva om dagens tema.

Ida - Gatans skräck
Det 14e Augusti 1986 föddes jag på Umeå BB. Kl var 08:06 på morgonen om jag minns rätt. Jag växte upp till en liten dam med STOR vilja som mer eller mindre torterade Hanna (storasyster) dagarna i ända. Gatans skräck kallades jag på vår gård, när jag kom ut gick de andra barnen in. Rymde jag inte från dagis eller kissade i mammas sko så smög jag in till grannen och rensade deras skafferi på kakor. Jag gillade sötsaker då också. Börjar ni få en uppfattning?

Jag växte iallafall upp som alla andra barn, började högstadiet på Ersängsskolan och fick vänner som fortfarande har en stor plats i mitt hjärta trots altt vi nu mera aldrig ses. Jag hade ett tufft år under åk 8 men är så grymt glad att jag hade vänner och familj som satte stopp och drog mig tillbaka. Jag började gymnasiet (Hotel & restaurang programmet med inriktning kock) och levde loppan med vänner varje helg. Under min gymnasietid träffade jag Stefan som fångat mitt hjärta långt mycket tidigare. Jag lärde känna min bästa vän Len, trots att jag var rädd för henne till en början. Tog mig månader innan jag vågade åka dit första gången. Trodde ni inte om gatans skräck va?

Jag jobbade 3 år (1 på vattenfall och 2 på förskola) innan jag började plugga till Lärare på Universitetet. 31a Augusti 2008 förändrades mitt liv på ett magiskt sätt, jag skulle bli mamma! Exakt 9 månader senare fick jag för första gången träffa min guldklimp. Kan livet bli bättre än såhär?

Snart har det gått 2 år sedan den bästa dagen i mitt liv. Jag och Stefan är inne på vårt 8e år tillsammans och jag har drygt 1,5 år kvar av mina studier. Livet ligger framför mina fötter, jag har så otroligt mycket att se fram emot - bygga hus, ta examen, få jobb, familjen, bröllop, resa, framtida syskon till V?

Vid 24 års ålder är jag väldigt nöjd med vad jag har. Fantastisk familj och världens bästa vänner. Jag försöker att njuta i nuet och värdesätta de som står mig nära.

Det här är jag, Ida Therese Nygren Abrahamsson.






Jag utmanar: Elina Stenberg, Mall, Szkl, Bella

Tacos

Sitter i soffan hos Hanna och Adde, vi har precis ätit tacos till middag. Killarna testar Addes nya move som han köpt idag. Viggo lever loppan och hoppar från soffkanten ner i sacko säcken ;) Nu är det väl handboll på tv? Men ni får inte glömma det viktigaste - solsidan!

In heaven

Viggo är in heaven just nu:)


Smoothie

Jag och har precis slängt ihop en smoothie, han har druckit 2 glas och har nu lagt beslag på min. Han gillar det;)